sunnuntai 16. lokakuuta 2016

Kaksi viikkoa kerinnyt jo kulua!

Nyt on siis tullut oltua espanjassa jo pari viikkoa ja arki on lähtenyt rullaamaan, kämppikset on ottanu mut mukavasti niitten rytmiin mukaan. Minun kämppiksiä ovat siis Sanna ja Janika samalta luokalta, he vain tulivat 2 viikkoa minua aikasemmin tänne ja nyt asutaan saman katon alla kaksi kuukautta, kunnes muutan joulukuussa uuteen kämppään ja asun siellä myös kaksi kuukautta.

Eli minä lähdin Fuengirolaan 28.9. junalla Helsinkiin kaverin luo yöksi ja aamulla klo: 7 lähti lento Kööpenhaminaan ja sit sieltä Malagaan noin klo: 11 aikoihin. Kööpenhaminan lentokentällä tuli hengailtua noin kolme tuntia, mutta se aika kului nopeasti ja pian olinkin jo koneessa ja lento lähti kohti Malagaa. Minun lentoni saapui perille noin kolmelta päivällä paikallista aikaa ja lentokentältä päästyäni löysin kadun toiselta puolelta juna-aseman mihin sitten suuntasin. Ostin lipun seuraavaan junaan kohti Fuengirolaa ja se lähtikin aika pian, joten ei tarvinnut kauaa odotella. En ollut aivan varma, että missä kohtaa mun pitäisi nousta siitä junasta pois, tiesin vain, että meidän asunto on Los Bolichessa. Kuulin kuulutuksen Los Bolichen kohtaa ja päätin jäädä siinä sitten pois. Tulin ulos asemalta ja näin taksin kadun varressa ja hyppäsin kyytiin. (Minulla on tälle reissulle mukana 2 isoa matkalaukkua, eli välillä voi olla aika haastavaa raahata niitä perässä. :D ) Annoin kuskille osoitteen ja hän nauroi vähä että se on aivan tässä lähellä, mutta minulla on niin isot laukut, niin on ehkä parempi että menen kuitenkin taksilla. Matka kämpille maksoi hurjat 4,60€ ja taksi vei aivan oven eteen. Janikalla oli onneksi vapaapäivä ja oli kotona, silloin kun tulin. Sanna oli silloin töissä, joten lähdimme Janikan kanssa vähän kiertelemään paikkoja ja katsomaan, missä tuleva työpaikkani sijaitsee siihen asti, kunnes Sanna pääsisi töistä. Käytiin Janikan kanssa etsimässä minulle lippuja jalkapallopeliin, mutta ei oikein löydetty mitään paikkaa, mistä olisi saanut lippuja Real Madridin peleihin…  Sanna olikin jo päässyt töistä ja laittoi viestiä, että on rannalla talomme edessä, joten lähdimme Janikan kanssa suuntaamaan sinne päin rantaviivaa pitkin. Hetken aikaa rannalla vierähti ja mentiin sitten takaisin kämpille jatkamaan kuulumisien vaihtoa, jota kesti iltamyöhään asti. Ensimmäinen ilta Fuengirolassa vierähti todella nopeesti ja uni tuli heti, kun vain pisti pään tyynyyn. :D





Näkymä kotiovelta

 
Rannalla

Minun työni alkoivat vasta 3.10. niin minulla oli kolme päivää aikaa kierrellä ja katsella paikkoja rauhassa ja myös ottaa paljon aurinkoa! Ensimmäisenä aamunani syötiin rauhassa aamupalaa ja sitten Janika meni töihin 10 aikoihin, joten päätettiin Sannan kanssa lähteä kahdestaan rannalle nauttimaan auringosta. Aurinko paistoi todella kuumasti ja sain vähä rusketusta pintaa pienistä palamisista huolimatta. Haimme rannalle itsepuhallettavat uimapatjat, mikä ei ollut kovin hyvä idea, koska puhaltaminen ei sujunut niin hyvin kuin olisi toivonut. :D Saatiin vihdoin puhallettua patjat ja suuntasimme rannalle. Tänä päivänä aallot olivat todella isot, joten oli hankala pysyä patjan päällä vedessä. :D Meillä oli todella hauskaa ja vesi oli mukavan lämmintä! Minun uimapatjastani tuli todella lössö, joten ajattelin hakevani seuraavana päivänä uuden patjan. Sannan täytyi lähteä töihin kolmeksi, joten palasimme kämpille joskus kahdelta. Suihkun jälkeen lähdin ulos kiertelemään läheisiä paikkoja ja ajattelin käydä samalla kaupassa hakemassa tarpeellisia tarvikkeita kuten shampoota, after sunia, hammastahnaa yms.  Janikan päästyä töistä vaihdeltiin kuulumisia ja päätettiin mennä yksille ja Sannaa vastaan heidän työpaikkaansa Nuriasoliin, jotta näkisin, missä he työskentelevät. Siellä saatiin heidän työkaverilta drinkit, jotka olivat todella hyviä! Toinen päivä kului todella nopeasti, enkä vielä edes oikein tajunnut, että olen muuttanut neljäksi kuukaudeksi Espanjaan.

Kämppiskengät :D



Seuraavana päivänä Janika meni 10 töihin, joten meillä oli Sanna kanssa samanlaiset suunnitelmat, kuin edellisenäkin päivänä, eli mennä rannalle nauttimaan auringosta ja lillumaan patjalla mereen. Hain uuden uimapatjan, joka oli valmiiksi puhallettu ja maksoi saman verran, kuin se itsepuhallettava, joten en tiedä miksei heti haettu valmiiksi puhallettuja patjoja. :D Sanna lähti samaan aikaan töihin, eli kolmelta, joten olin taas koko päivän yksin iltakymmeneen asti. Päätin lähteä bussilla isoon ostokeskukseen, Miramariin, jota tytöt olivat suositelleet mulle aikaisemmin. Bussimatka maksoi vain 1,15€, joten ei yhtään liian kallis. En shoppaillut kovin paljoa, ostin vain pari paitaa töitä varten ja kiertelin paikkoja seuraavaa kertaa varten. Takaisin Los Bolicheen päästyäni lähdin käymään ruokakaupassa ja menin takaisin kämpille odottamaan kämppiksiä kotiin.


Miramar ostoskeskus

Maisemakuvaa

Sunnuntaina 2.10. Janikalla ja Sannalla oli molemmilla sopivasti aikaa mennä aamusta rannalle ennen töitä, joten suunnattiin kaikki kolme rannalle haettuamme Janikallekin oman uimapatjan. Minulla paloi ekana rantapäivänä naama, joten mun piti laittaa todella paljon rasvaa, mutta silti laitoin naaman päälle pyyhkeen, jotten olisi aivan tomaatti ensimmäisenä työpäivänä. Kaikki kolme uiskenteli patjan kanssa meressä ja oli todella hauskaa, näitä päivä saa tulla ehdottomasti lisää! Tytöt menivät kolmeksi töihin, joten jäin yksin kotiin taas illaksi. Ajattelin käyttää aikani hyödyksi ja koittaa tehdä vähän koulutehtäviä ja sainkin hyvin tehtyä niitä. :)
Tykkään jalkapallosta ja seuraan Espanjan La ligaa, etenkin Madridilaista joukkuetta, Real Madridia, joten halusin kovasti saada yhteen heidän peliinsä liput itselleni ja siskolleni, joka tulisi luokseni kylää ja katsomaan kyseistä peliä. En löytänyt täältä mistään paikkaan, mistä olisin saanut lippuja siihen peliin, mutta Suomen kautta meitä onnisti ja saatiin liput Mestarien liiga otteluun: Real Madrid vs. Borussia Dortmund 7.12. !!! Can´t wait ! :D
 Tarpeeksi oltuani sisällä päätin lähteä ulos kävelemään rantakatua pitkin ja katselemaan paikkoja. Päätin etsiä toisen vuokra-asuntoni, jotta osaan kulkea sinne sitten, kun se aika koittaa. Matkan varrelta löysin Janikan ja Sannan suositteleman jätskipaikan ja päätin koittaa, kuinka hyvää se sitten oikein on. :D Olihan se tietenkin hyvää… :P Jonkin ajan päästä päätin palata takaisin kämpille rantaviivaa pitkin jalat vedessä, mikä on niin rentouttavaa. Kotiin päästyäni päätin vihdoin purkaa molemmat matkalaukkuni ja laittaa kaiken paikoilleen. Nyt oli kaikki valmista huomista työpäivää varten. Pian olikin jo ilta ja kämppikset palasivat töistä kotiin.
Real Madridin stadion Santiago Bernabeu

Santiago Bernabeu, tonne mä pääsen!!


Rantaviivaa

Vähä jätskii (kannatti testaa)


Työni alkoivat maanantaina 3.10. kello 11, kun saavuin paikalle, siellä oli kauhea hälinä ja asiakkaita oli todella paljon, joten sain hetken aikaa odotella, ennen kuin pomoni kerkesi ottaa minut vastaan. Ensimmäinen päiväni oli aika lailla tarkkailemista ja paikkojen tutkailua, jotta pääsisin asioista jyvälle. Siellä on myös toinen harjoittelija, joka opiskelee restonomiksi, hänen koulunsa on Kajaanissa. Opettelin päivän aikana työpaikkani tarjoamia retkiä ja kuulin, että kaikki harjoittelijat pääsevät jollekin niistä ressuista ilmaiseksi, mikä on todella mukavaa! Työpäivä meni nopeasti ja sain seurata lopuksi, kuinka paikat suljetaan ja mitä kaikkea pitää silloin tehdä. Hain päivän aikana talon toiselta puolelta MiMobilesta espanjalaisen puhelinliittymän, missä on nettipakettia 20G ja se maksoi 40€, eli hinnat ovat paljon kalliimpia kuin Suomessa.

Työharjoittelu paikkani on siis Centro Finlandiassa (työmatkaa noin 600m), joka on monipuolinen ostos- ja palvelukeskus suomalaisille. Centro Finlandiaan kuuluu ravintola Kukko, Pizzeria Giovanni, Sport and Pizza Roosters, Info, Rokkikone, Taikatie, MiMobile, Centro Asunnot, StaffPoint ja Fuengirola.fi Lehti. Kukko ravintolan ja infon toimintaan kuuluu myös saunan pito, joka sijaitsee samassa rakennuksessa. Olen töissä infossa, josta löytyy tietoa muun muassa alueen palveluista ja mahdollisuuksista. Siellä on myös erilaisia maksullisia palveluita, esimerkiksi kopiointia, espanjan tulkkausta (kaksi työntekijää puhuu espanjaa), tehdään lennolle check-in tarvittaessa ja poliisiraportteja. Infossa tehdään myös Fuengirola lehdelle menovinkkejä ja erilaisia ilmoituksia. Tärkein tehtävä on kuitenkin erilaisten retkien myynti! Siellä myydään ainakin kahdeksaa eri retkeä suomeksi opastettuina ja sitten on englanninkielisiä matkoja. Infon kautta saa lippuja myös erilaisiin pienemmille retkille ja aktiviteetteihin, esimerkiksi lautalla katsomaan delfiinejä.
 Fuengirolassa on Fugefest, joka on festivaali, jossa esiintyy suomalaisia artisteja, esimerkiksi Juha Tapio, Frederik, Katri Helena ja Laura Voutilainen.  Myymme infossa lippuja myös siis festivaalille ja vieressä olevan Ravintola Kukon erilaisiin maksullisiin tapahtumiin. Info on auki arkisin 9-18 (ke yleinen saunavuoro 13-18) ja lauantaisin 10-14 (yleinen saunavuoro 13-18), sunnuntaisin info on kiinni.

Info

Info sisältä
Ravintola Kukko

Kukkoa sisältä

Esiintymislava

Saunan terassi



Toinen työpäiväni alkoi 12 ja pääsin heti myymään Fugefesteille lippuja. Kirjoitin päivän aikana kaiken mahdollisen tiedon meidän retkistä, jotta osaisin itse selittää asiakkaalle esimerkiksi, millainen retki on ja mitä kannattaa ottaa mukaan yms. Yksi paikan omistajista tuli kysymään päivän aikana, että kumpi harjoittelijoista menisi Reijo Salmisen avuksi tiistaisin iltaisin (8krt) pidettävään visailuun. Tiia (toinen harjoittelija) sanoi, että tiistai on hänelle todella huono päivä, että voisinko minä mennä. Ajattelin sitten, että mikäs siinä, eikä minulla hirveästi muutakaan tekemistä ole silloin. :D Olen siis joka tiistai-ilta (8krt) Reijo Salmisen apuna hänen pitämässään visailussa. Infon työntekijät ovat siis paljon tekemisissä Kukko ravintolan kanssa ja myös Roosters baarin ja Giovanni pizzerian kanssa (kaikki tuntevat toisensa ja tarjoilivat ovat milloin missäkin näistä ravintoloissa/baareissa töissä), esimerkiksi erilaisiin maksullisiin tapahtumiin (joita on yleensä perjantaisin) harjoittelijat menevät myymään lippuja. Kirjoittelin tänä päivänä myös Fuengirola lehteen tulevia menovinkkejä, joita eri ravintolat ja muut halukkaat ovat lähetelleet infolle.

Keskiviikkona minulla oli vapaapäivä ja tein silloin koulutehtäviä ja kävin kiertelemässä vähän lisää paikkoja. Käytiin tyttöjen kanssa illalla pyörimässä rannalla, päivä meni todella nopeasti. Torstaina minulla oli ihan normaali päivä töissä eli 10-17, myin matkoja parhaani mukaan ja lippuja Fugefesteille. Työntekijät saavat syödä lounasta Kukossa henkilökuntahintaan, joten saan syödä kunnon ruokaa töissä joka päivä, eikä tarvitse onneksi raahata omia eväitä mukaan joka päivä. Perjantaina 7.10. työpäivä alkoi vasta 17, koska Kukossa oli Jazz tapahtuma, johon minä menin myymään lippuja ovelle. Kerkesin siis aamulla hyvin nauttimaan auringosta rannalla ja sen jälkeen tehdä rauhassa ruokaa ennen töitä. Olin aluksi töihin päästessäni tunnin infossa ja siitä siirryin Kukkoon myymään lippuja. Lipunmyynti sujui hyvin ja olin myös seuraavanakin perjantaina seuraavassa tapahtumassa myymässä lippuja.
Töiden jälkeen jäin Roosterssiin katsomaan Suomen maajoukkueen futispeliä ja menin sen jälkeen kämpille.
 Lauantaina oltiin Tiian (Tiia on ollut töissä kk) kanssa kahdestaan infossa 10-14 ja minä jäin hoitamaan saunavuoron Tiian perehdytyksen jälkeen. Oltiin seuraavakin lauantaina Tiian kanssa ensin yhdessä infossa ja minä jäin sen jälkeen hoitamaan saunan. Meillä on tänne kämpille vain kahdet avaimet ja niitä otetaan kukin vuorollaan riippuen työvuoroista. Lähdin lauantaina töihin 10 ja Janika oli ripsiä laittamassa, joten otin avaimen mukaani, koska Sanna ja Janika pystyvät töissä vaihtamaan avaimen omistajaa. Täällä on aika hassu systeemi, esimerkiksi jos haluat laittaa ulko-oven lukkoon ulkopuolelta niin sitä ei saa auki sisäpuolelta muuta kuin avaimella, niin onnistuin lukittemaan Sannan sisälle :D Onneksi Janika oli päässyt avaamaan Sannalle oven ja kerkisi vielä töihin. :D

Rantakatu (työmatka)

6.10.-12.10. täällä järjestettiin Feria, joka on festivaalityylinen juhla. Ferioita vietetään sen kunniaksi, että katoliset kuninkaalliset Isabella ja Ferdinand valloittivat Málagan vuonna 1487 ja toivat kaupungille sen suojelupyhimyksen, Virgen de la Victorian takaisin.  Feria-alue oli ihan täynnä kauniita valoja, huvipuistolaitteita, myyntikojuja, musiikkia ja perinnemekkoihin pukeutuneita naisia. Pääsimme vihdoin testaamaan espanjalaista yöelämää. Kävimme Ferioilla lauantaina ja tiistaina ja molempia iltoina päädyimme baariin testaamaan, kuinka kauan jaksetaan bailata. (espanjassa jotkut baarit on auki aamu 7 asti, toisin kuin Suomessa :D)


Feria aluetta


Churroja Ferialla

Haettiin juotavaa



Täällä on aika huonoja sänkyjä/patjoja verrattuna omaan Suomessa olevaan sänkyyn, joten paikat olivat aika kipeinä aamulla. Maanantaina en paljon kerennyt olla infossa, vaan hoidin juoksevia asioita, esimerkiksi kävin postissa (puhuin siellä espanjaa) ja kävin Mercadonassa (kauppa) hakemassa tarpeellisia tarvikkeita. Menin työpäivän jälkeen käymään suomalaisessa paikassa urheiluhieronnassa kuumakivillä. Tykkäsin hieronnasta pienistä kivuista huolimatta, koska paikat olivat niin huonossa kunnossa. Onneksi pääsin Sannan viereen nukkumaan, sillä siellä on meidän kämpän kaikista parhain sänky. :P Tiistaina olin töissä infossa normaalisti ja vielä illalla Reijo Salminen (Retsin Pähkinät -ohjelma) visailussa apuna.
Keskiviikko oli aika hiljainen päivä, koska täällä satoi pitkästä aikaa, joten harvat ihmiset tulivat käymään infossa. Minulla oli aikaa tehdä vähän toimistohommia, näppäilin Exceliin retkiin liittyviä maksuja, laskettuani ne ensin. Oli mukavaa vaihtelua tehdä toimistohommia hiljaisempana päivänä ja aika kului siten todella nopeasti. Sanna ja Janika tulivat moikkaamaan minua toimistolle ja katsomaan millaisia hommia minä siellä oikein teen. Pääsin esittelemään heille eri matkoja, joissa voitaisiin mahdollisesti käydä. Torstaina meillä kaikilla oli yhteinen vapaapäivä ja päätettiin lähteä shoppailemaan aikaisemmin mainitsemaani Miramar ostoskeskukseen. Päivä meni vähä liiankin nopeasti, tietenkin, koska vapaapäivä… :D Ennen Miramariin lähtöä käytiin Sannan kanssa maksamassa kuun vuokra ja samalla maksettiin sähkölasku, jonka summa tuli aikamoisena shokkina… Sähkö on paaaaljon kalliimpaa täällä kuin Suomessa, toki täällä vesi lämpenee sähköllä, niin siihen kuluu aika paljon. Päätettiin siis ostaa paljon kynttilöitä ja säästää sähköä mahdollisimman paljon.

Käytiin ravintolassa syömässä

Pasta Bolognesea

Olen tykänny todella paljon asua Espanjassa ja olen viihtynyt niin hyvin kuin vain voi. Harjoittelupaikka on mukava ja olen tykänny olla siellä, työkaverit ja pomot ovat todella mukavia! Saan myydä matkoja ja olla asiakaspalvelussa töissä, mikä sopii mulle aika hyvin. Ainoa asia, mikä minua vähän haittaa, on se, kun en saa työpaikassani puhua niin paljon englantia ja espanjaa, mutta yritän sitten vapaa-ajalla puhua niitä mahdollisimman paljon. :)